Lymfaterapia

Lymfaterapia on turvotuksen erikoishoitoa, jolla parannetaan imunesteen eli lymfan virtausta vartalossa kevyillä, rytmikkäillä ja pumppaavilla otteilla. Se vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa.

Lymfaterapiaa käytetään hoitona leikkausten tai sädehoidon jälkeen esiintyvässä turvotuksessa sekä imusuoniston synnynnäiseen vajaatoimintaan. Sillä voidaan hoitaa laajoja mustelmia, laskimovajaatoimintaa ja säärihaavoja. Hoito voi auttaa myös halvauksiin ja raskauteen liittyvän turvotuksen hoidossa. Lymfaterapiaa hyödynnetään myös kroonisten sairauksien, kuten reuman, fibromyalgian, ruusun eli erysipelaksen hoidossa ja sillä voidaan edesauttaa palovammojen ja arpien paranemista. Hoitoa käytetään myös skleroderman eli reumasairauksiin kuuluvan sidekudossairauden hoidossa sekä helpottamaan sellaisten vammojen jälkitiloja, joihin liittyy turvotusta.

Vaikeissa imusuonten vajaatoiminnasta johtuvissa sairauksissa käytetään lisäksi kompressio- eli puristussidoksia, liikehoitoa ja ihonhoitoa (LYKO eli lymfahoidon kokonaisuus) tehostamaan ja tukemaaan manuaalisen lymfaterapian vaikutuksia.

Ilari 0500 912 534 | Marianne 050 518 7889
Mauno 040 554 5467 | Susanna 044 536 3296
Copyright © Hämeenlinnan OMT 2018
Webdesign: Mainostoimisto MI Suunnittelu